De Jonge Renner Clubkampioenschappen

De Jonge Renner Clubkampioenschappen

Alles voor de Omloop geldt eigenlijk als trainingsrit, vertelde ik eerder in een groupsapp. Want het seizoen begint pas echt in het weekend van de Omloop. Er is natuurlijk 1 uitzondering op deze regel, namelijk het clubkampioenschap van De Jonge Renner. Dat is echt koers en daar wordt gestreden op het scherpst van de snede …. en natuurlijk ben ik daar als zelfbenoemd hoffotograaf bij aanwezig.

Klik hier voor meer foto’s van het Clubkampioenschap van de Jonge Renner..

 

Handbalschool Brabant Clinic in Made

Handbalschool Brabant Clinic in Made

Na al het baanwielrennen rond kerst en nieuwjaar, kreeg ik weer wat vrije ruimte in mijn agenda. Deze ruimte wordt af en toe opgevuld door een bezoekje aan de handbalhal. Zo was ik gisteren bij de Handbalschool Brabant Clinic in de Amerhal in Made. Meisjesteams van de Handbalschool speelde er o.a. tegen HVM/HMC. Daarnaast ik ik nog wat linkjes naar oudere fotoalbums geplaatst.

Handbalschool Brabant Clinic Made
https://www.flickr.com/photos/hankenaar/albums/72157678294519342

Veerse Boys D2 – JEKA
https://www.flickr.com/photos/hankenaar/albums/72157676896335924

HMC DC2 – Swift
https://www.flickr.com/photos/hankenaar/albums/72157679984768305

HMC Recreanten
https://www.flickr.com/photos/hankenaar/albums/72157677855581532

Zesdaagse Rotterdam 2017 – Talents Cup U23

Zesdaagse Rotterdam 2017 – Talents Cup U23

Het mooiste onderdeel van de zesdaagse is voor mij toch ieder jaar weer de U23 Talents Cup. Ik krijg dan nog de ruimte om foto’s te maken van de renners in actie, wat dat blijft toch mijn ‘specialiteit’. Ik ben niet de man van de mooie details, de sfeer langs de baan en dat soort zaken. Ik richt me primair op de renners zelf. Dat is het beste voor het gebruik op Baanwacht.nl. Dat is ook lekker overzichtelijk voor mij. Alleen is het bij de zesdaagse een beetje behelpen met de ruimte die ik krijg. Behalve dus bij de Talents Cup, want dan is Ahoy nog zo goed als leeg. Wat dan wel een beetje jammer is voor de jongens, want die maken er wel een echte wedstrijd van.

Zesdaagse Rotterdam – Talents in actie

Klik hier voor meer foto’s van de Talents Cup tijdens de Zesdaagse van Rotterdam 2017 >>>

 

NK Baanwielrennen 2016 – dag 3

NK Baanwielrennen 2016 – dag 3

Kampioenen op herhaling op NK Baan

Apeldoorn, 18 december – Op de slotdag van het NK Baan wisten Kirsten Wild (puntenkoers), Jeffrey Hoogland (sprint) en Melvin van Zijl (koppelkoers met Nick Stöpler) een rood-wit-blauwe trui aan hun verzameling toe te voegen. Kyra Lamberink wist dan weer in extremis een eerste NK-titel te veroveren op de 500 meter voor de vrouwen.

Klik hier voor het volledige verslag op de website van de KNWU.

Hier de foto’s van de kampioenen …

Kyra Lamberink won het rood-wit-blauw op de 500 meter.
Yanne Dorenbos wint de scratch bij de junioren
Amber Hulst wint de puntenkoers bij de jun.vrouwen.
Vera Koedoder reed haar laatste wedstrijd op haar kenmerkende stijl tijdens de puntenkoers vrouwen.
Kirsten Wild won ook de puntenkoers van de vrouwen.
Daan Hoole wint de achtervolging bij de junioren
Steffie van der Peet wint de 500m bij de jun.vrouwen.
Mark Bakker wint het sprint toernooi bij de junioren.
De keirin titel ging naar Jeffrey Hoogland
Nick Stopler en Melvin van Zijl in actie tijdens de koppelkoers.
Zij zijn de laatste winnaars van het NK Baanwielrennen.
NK Baanwielrennen 2016 – dag 2

NK Baanwielrennen 2016 – dag 2

Kirsten Wild uitblinker op tweede dag NK Baan

Kirsten Wild tijdens de Individuele achtervolging.

APELDOORN, 17 december – Kirsten Wild was de grote slokop van de tweede dag van het Nederlands kampioenschap op de baan in Apeldoorn. De Overijsselse won kort achter elkaar de individuele achtervolging en de scratch. Beide keren kreeg ze Marjolein van ’t Geloof als tweede mee op het podium. Laurine van Riessen prolongeerde haar nationale titel op de sprint, terwijl Michel Kreder (puntenkoers) en Carlo Cesar (kilometer) de nationale titels grepen bij de elite-mannen.

Klik hier voor een volledig verslag van de KNWU

Maar voor mij is het ook een wedstrijd: “Wie maakt de mooiste foto?”. Hierboven zie je Kirsten Wild tijdens de winnende achtervolging. Die is best wel oké. Hieronder een foto van Shanne Braspennincx tijdens de sprint, daar ben ik ook erg blij mee (alleen jammer dat de ze finale van de sprint verloor van Laurine van Riessen).

Shanne Braspennincx was de snelste in de vliegende ronde.

En dan natuurlijk ook de foto’s van de overige winnaars van de dag.

Mylene de Zoete wint de achtervolging bij de junior vrouwen
Carlo Cesar liet zich tot Nederlands kampioen op de kilometer kronen.
Steffie van der Peet wint de nationale titel op de sprint bij de junior vrouwen.
Laurine van Riessen verslaat Sanne Braspenning in de finale van de sprint.
Mark Bakker wint de Keirin bij de junioren.
Lorena Wiebes wint de scratch bij de jun. vrouwen.
Kirsten Wild wint ook de scratch
Eindelijk raak voor Michel Kreder in de puntenkoers
Het afsluitende podium van dag 2 van het NK Baanwielrennen

 

NK Baanwielrennen 2016 – dag 1

NK Baanwielrennen 2016 – dag 1

NK-baantitels voor gevestigde namen en rijzende sterren

APELDOORN, 16 december – De eerste wedstrijddag van het Nederlands kampioenschap op de baan in Apeldoorn leverde nationale titels op voor de gevestigde namen. Jeffrey Hoogland (sprint), Dion Beukeboom (achtervolging) en Kirsten Wild, die samen met Nina Kessler de koppelkoers bij de vrouwen won. Er was ook succes voor rijzende sterren als Melvin van Zijl (scratch mannen) en Hetty van de Wouw (keirin vrouwen). De laatste verraste als 18-jarige door haar eerste hoofdprijs te veroveren in de categorie elite-vrouwen.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de KNWU..

Voor mij tellen alleen de plaatjes/foto’s.

Sam Ligtlee is geconcentreerd tijdens het inrijden voor de 200m

Jeffrey Hoogland was de snelste in de vliegende ronde.
Daan Ho0le is oppermachtig op de puntenkoers junioren.
Vincent Hoppezak was de snelste bij de 1KM bij de junioren
Dion Beukenboom wint de individuele achtervolging
Steffie van de Peet wint de Keirin Jun.Vrouwen
Hettie van der Wouw wint verrassend de Keirin bij de Vrouwen
De strijd om de 3/4 plaats
De sprintfinale tussen Harry en Jeffrey
De dames reden een koppelkoers
Melvin van Zijl wint de afsluitende Scratch
Verslag van het bezoek aan de Druivencross 2016

Verslag van het bezoek aan de Druivencross 2016

Eigenlijk is het plan om ieder jaar minimaal 1x de cross te bezoeken in België. Hiervoor stond al lang de Druivencross in Overijse op het verlanglijstje. Steeds kwam het er maar niet van, maar toen de heren van Ballerini.NL voorstelde samen eens een cross te bezoeken, was deze “Moeder aller crossen” de meest geschikte kandidaat. Wel op de laatste dag van de zesdaagse van Amsterdam, maar daar zou ik dan toch al genoeg foto’s van hebben. Die kon ik wel een keertje laten schieten.

Zondag om half 8 vertrekken bij Huis Ten Bosch (de permanance van Ballerini) was voor een enkeling wel erg vroeg, maar tijdens de heenreis was er tijd genoeg om wakker te worden. Aangekomen in Overijse was er eerst nog een bezoekje gepland bij de plaatselijke bio-bakker voor een ontbijtje. Geen worstbrood dit keer voor ons, maar een Manhattan (ontbijt met Zalm, EI, sla en bio-brood) erg lekker maar is het ook crosswaardig??

Na het ontbijt gingen we op zoek naar een parkeerplaatsje voor de auto. Deze vonden we op de Schavei, een beroemde helling uit de Brabantse Pijl en de Druivenkoers. Daarbij hadden we alleen geen rekening gehouden met mijn auto, die een correct werkende handrem mist. Dan maar op de top van de Schavei parkeren, dat we zeker wisten dat de auto nog op dezelfde plaats zou staan, als we terug zouden komen.

Aangekomen bij het parcours waren de nieuwelingen al bezig met hun cross. Snel dus een verkenningsrondje maken dat we ons een beetje konden oriënteren wat de beste plaats zou zijn voor vanmiddag (als het echt druk zou worden). We verbaasde ons wel over het parcours; midden in het dorp/de stad tegen een helling aan en zoveel verschillende stroken die allemaal interessant waren. Ja, hier in Overijse wisten ze hoe ze een leuk parcours moesten neerzetten. Alleen lag er ergens nog wel een gladde houten plaat over een sloot. Daar hadden de nieuwelingen een beetje last van (met menig valpartij), maar Roland Liboton (zelf 16x winnaar van de Druivencross) werd hierover ingelicht en daarna hebben we geen problemen meer gezien (of het probleem echt opgelost is weten we niet zeker, het kan ook zijn dan de overige klassen gewoon beter kunnen sturen).

Na de eerste verkenning volgde het eerste biertje. Na de nieuwelingen kwamen de junioren, de beloften, de dames en de Elite. Een verslag van deze wedstrijden kun je elders ook wel vinden op internet. Ik beperk me daarom tot mijn foto’s, waarbij ik tot mijn spijt moet bekennen dat de foto van Wout van Aert beter is gelukt dan de foto van Matieu van der Poel.

Klik hier om mijn overige foto’s van de druivencross te bekijken.

Na de cross hebben we nog een afzakkertje gepakt in het plaatselijk café, wat in onze ogen niet echt een typisch Vlaamse kroeg was. Alleen wel met genoeg herinneringen aan de muur over de historie van de Druivencross en de Druivenkoers en er werd ‘Verdronken Vlinder’ gedraaid, dus het was er toch wel sfeervol. Met sterke verhalen sloten we de dag af en we kijken al vooruit naar het WK cross (wat we gaan volgen in Huis Ten Bosch) en een bezoek aan Gent-Wegelgem in het voorjaar …