FOTOreis IJsland 2014

FOTOreis IJsland 2014

In 2008 bezocht ik IJsland al eens een lang weekend met ons bedrijf en sindsdien stond een vakantie naar IJsland hoog op mijn wensen lijstje. Toen ik begin dit jaar hoorde dat Marcel en Michiel een fotoreis organiseerden naar ijsland twijfelde ik niet heel erg lang, ik wilde mee naar IJsland!!!

Ik kende de foto’s van Marcel die hij vorig jaar geschoten had (die waren echt super) en daarbij kreeg ik de garantie dat ik ook met dit soort mooie platen thuis zou komen. Nu is landschapsfotografie niet helemaal mijn ding, maar het was zeker het proberen waard. Daarbij is de landschap van ijsland zo speciaal dat zelfs als de foto’s zouden tegenvallen ik toch een superreis zou meemaken. Dat wist ik eigenlijk vooraf al wel.

De fototas werd uitgebreid met een mooie filterset en tussendoor nog eens deelgenomen aan een masterclass landschapsfotografie met filters van Marcel in Moddergat, werd ik vrijdag 22 augustus afgezet op Schiphol het avontuur tegemoet. IJsland zelf was schijnbaar ook al op de hoogte van onze komst, want aardbevingen en een vulkaan die op springen stond, verwelkomde het reisgezelschap al voor het vertrek (wat wel weer een spannende twist aan de reis zou geven).

Tijdens de informatie avond vooraf en de masterclass in moddergat had ik al kennis gemaakt met Coen een medefotograaf. Michiel had ik al eens ontmoet tijdens een macro workshop en Marcel en Nicole ken ik natuurlijk al wat langer. Dit was het gezelschap waar ik de komende 2 weken mee op pad moest.

Na een vlucht van ca 3,5 uur zagen we IJsland liggen in al zijn pracht. Zo vanuit de lucht was IJsland al prachtig, van dichtbij moest het nog mooier worden. Nadat we de koffers van de band hadden gehaald moesten we snel naar de camperverhuur en inkopen doen want de eerste dag stond al de gulden triangel op het programma met Geysir en Gullfoss de machtige waterval, die ik nog kende uit 2008.

Het fotograferen van de geiser verliep nog een beetje onwennig, maar bij de waterval kwam ik een beetje los. Vooral in het donker met ons hoofdlampje om bij te schijnen vermaakte ik mij prima. Landschapsfotografie in IJsland is supergaaf. Het zou een inderdaad een mooie reis gaan worden.

2014IJsland-0692
Geysir, waar de Strokkur iedere10 min. water omhoog spuit
2014IJsland-0903
Gullfoss, een machtig mooie waterval.

(Later meer van mijn IJsland avontuur)

Klik hier voor meer foto’s van mijn IJslandreis .

Reacties zijn gesloten.