Kennedymars Geertruidenberg 2016

Kennedymars Geertruidenberg 2016

In 1963 vroeg John F. Kennedy zich af of officieren van het US marine Corps voldoende uithoudingsvermogen hadden om binnen 20 uur 50 mijl (80,467km) te lopen. Zijn broer Robert ging de uitdaging aan en liep de afstand in 17 uur en 50 minuten.

Eergisteren ging ik voor de 2e keer deze uitdaging aan (4 mei was de start/5 mei de finish). De 11e Kennedymars met aankomst in Geertruidenberg werd georganiseerd en ditmaal was de start in Nijmegen. Hiermee wilde de organisatie een ode brengen aan de Nijmeegse Vierdaagse die dit jaar voor de 100e keer plaats vindt.

Om 21.00 uur startte de Mars nabij de Wedren in Nijmegen en wandelde we over de St. Annastraat die ook wel bekend is tijdens de Vierdaagse als de Via Gladiola. Na een korte wandeling gingen we weer de bus in en even buiten Nijmegen volgde om 21.25 uur een herstart van tocht van de 80 km terug naar Geertruidenberg.

De eerste uren liepen we in grote groep en gaandeweg splitste de groep zich op een kleinere groepen. Ik liep zelf met de eersten mee (met uitzondering van een snelwandelaar die ver voor de rest uit liep). Het ging eigenlijk verrassend goed en ik kon het tempo goed volgen. Gisteren zo tegen het middaguur liepen we voorbij de Lambertus Kerk in Raamsdonk (eerste foto) en om 12.10 uur finishte we op de Markt in Geertruigenberg bij Tapperij Huis ten Bos (tweede foto). Het was weer een hele wandeling en ik heb er vooral erg van genoten.

2016Kennedymars-1989 2016Kennedymars-1994

En natuurlijk is het daarna tijd voor een biertje op het Terras van Tapperij Huis ten Bos.

2016Kennedymars-1988

Vanaf hier wil ik de organisatie nog bedanken voor een perfect georganiseerde Kennedymars. Ik kijk nu al weer uit naar de tocht van volgend jaar. ..

 

Reacties zijn gesloten.