Verslag van het bezoek aan de Druivencross 2016

Verslag van het bezoek aan de Druivencross 2016

Eigenlijk is het plan om ieder jaar minimaal 1x de cross te bezoeken in België. Hiervoor stond al lang de Druivencross in Overijse op het verlanglijstje. Steeds kwam het er maar niet van, maar toen de heren van Ballerini.NL voorstelde samen eens een cross te bezoeken, was deze “Moeder aller crossen” de meest geschikte kandidaat. Wel op de laatste dag van de zesdaagse van Amsterdam, maar daar zou ik dan toch al genoeg foto’s van hebben. Die kon ik wel een keertje laten schieten.

Zondag om half 8 vertrekken bij Huis Ten Bosch (de permanance van Ballerini) was voor een enkeling wel erg vroeg, maar tijdens de heenreis was er tijd genoeg om wakker te worden. Aangekomen in Overijse was er eerst nog een bezoekje gepland bij de plaatselijke bio-bakker voor een ontbijtje. Geen worstbrood dit keer voor ons, maar een Manhattan (ontbijt met Zalm, EI, sla en bio-brood) erg lekker maar is het ook crosswaardig??

Na het ontbijt gingen we op zoek naar een parkeerplaatsje voor de auto. Deze vonden we op de Schavei, een beroemde helling uit de Brabantse Pijl en de Druivenkoers. Daarbij hadden we alleen geen rekening gehouden met mijn auto, die een correct werkende handrem mist. Dan maar op de top van de Schavei parkeren, dat we zeker wisten dat de auto nog op dezelfde plaats zou staan, als we terug zouden komen.

Aangekomen bij het parcours waren de nieuwelingen al bezig met hun cross. Snel dus een verkenningsrondje maken dat we ons een beetje konden oriënteren wat de beste plaats zou zijn voor vanmiddag (als het echt druk zou worden). We verbaasde ons wel over het parcours; midden in het dorp/de stad tegen een helling aan en zoveel verschillende stroken die allemaal interessant waren. Ja, hier in Overijse wisten ze hoe ze een leuk parcours moesten neerzetten. Alleen lag er ergens nog wel een gladde houten plaat over een sloot. Daar hadden de nieuwelingen een beetje last van (met menig valpartij), maar Roland Liboton (zelf 16x winnaar van de Druivencross) werd hierover ingelicht en daarna hebben we geen problemen meer gezien (of het probleem echt opgelost is weten we niet zeker, het kan ook zijn dan de overige klassen gewoon beter kunnen sturen).

Na de eerste verkenning volgde het eerste biertje. Na de nieuwelingen kwamen de junioren, de beloften, de dames en de Elite. Een verslag van deze wedstrijden kun je elders ook wel vinden op internet. Ik beperk me daarom tot mijn foto’s, waarbij ik tot mijn spijt moet bekennen dat de foto van Wout van Aert beter is gelukt dan de foto van Matieu van der Poel.

Klik hier om mijn overige foto’s van de druivencross te bekijken.

Na de cross hebben we nog een afzakkertje gepakt in het plaatselijk café, wat in onze ogen niet echt een typisch Vlaamse kroeg was. Alleen wel met genoeg herinneringen aan de muur over de historie van de Druivencross en de Druivenkoers en er werd ‘Verdronken Vlinder’ gedraaid, dus het was er toch wel sfeervol. Met sterke verhalen sloten we de dag af en we kijken al vooruit naar het WK cross (wat we gaan volgen in Huis Ten Bosch) en een bezoek aan Gent-Wegelgem in het voorjaar …

 

Reacties zijn gesloten.