Kleine domper op de feestvreugde

Kleine domper op de feestvreugde

Donderdag 1 maart, dag 2 van het WK Baanwielrennen, stond op de kalender onderstreept als de dag van de Keirin. De dag dat Matthijs Buchli kans maakte op het Goud in de Keirin. De middag verliep geheel naar wens voor onze sprinters. Matthijs plaatste zich probleemloos. Harrie had een herkansing nodig, maar daarin ging hij onbedreigd naar de volgende rond. Bij de dames presteerde Shanne en Laurine ook optimaal in de middag. We gingen er eens goed voor zitten in de avond.

Eerst nog een ploegenachtervolging bij de dames (halve finale) en daarna ging het al een beetje mis. De sprintsters hadden beide een Duitse tegenstandster en Grabosch maar vooral Vogel is de absolute top van het vrouwen sprinten. Helaas werden beide Nederlandse sprinters uitgeschakeld, maar mogen toch wel terugkijken op geweldig gereden toernooi. Al had ik stiekem op nog wat extra gehoopt.

Matthijs en Harry toonde vervolgens hun kracht in de halve finales. Beide wonnen hun halve finale met overmacht. Zouden we opnieuw een feestje kunnen gaan vieren was de gedachte.  Eerst nog een tussendoortje met de ploegenachtervolging heren en de scratch heren en daarna de finale van de Keirin.

Matthijs had positie 1 geloot vlakt achter de derny. De Engelse renner nam de kop over nadat de derny de baan had verlaten. Een ideaal scenario, maar Matthijs maakte een klein inschattingsfoutje om te vroeg aan te gaan. Twee ronden vol op kop rijden als hij dat zou klaarspelen zou hij wel heel veel overmacht hebben. Op de laatste honderd werd hij voorbij gestoken door enkele renners maar vooral de Columbiaan. Weg goud en weg podium. Een kleine domper maar toch ook weer een mooie winnaar.

Als laatste op de avond kwam nog de ploegen achtervolging bij de dames. Daar werd de avond nog spectaculair beëindigd met een overwinning van USA op de Britse vrouwen. De laatste rondes waren hierin beslissend. Een fijne afsluiter van toch een mooie dag met veel topsport.

Klik hier voor mijn fotoalbum van dag 2 van het WK Baanwielrennen >>>


Geen categorie
Reageren is niet mogelijk.