Wild en Van Schip laten Omnisport Juichen

Wild en Van Schip laten Omnisport Juichen

Tijdens de pauze op dag 3 van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn tweette ik nog dat we alles moesten zetten op Kirsten Wild en Jan-Willem van Schip. Onze sprinters waren net daarvoor teleurstellend uitgeschakeld in de 1/8 finales nadat ze juist in de kwalificatie de 1e en de 4e tijd hadden neergezet.

Onze hoop op Kirsten en Jan-Willem was natuurlijk een beetje opportunistisch, maar ook weer niet geheel onrealistisch. Kirsten is al jaren een topper en Jan-Willem heeft ons deze winter al eerder speciale dingen laten zien, maar om tijdens het WK in eigen land te schitteren dat is nog even andere koek.

Jan-Willem liet het Omnisport bijna ontploffen met zijn aanvallende rijen tijdens de puntenkoers. Hij liet zien dat hij uit het juiste hout gesneden is en alleen Cameron Meyer was nog een maatje te groot. Maar een schitterende 2e plaats zorgde ervoor dat Jan-Willem de zilveren medaille mocht gaan ophalen.

Kirsten stond na 2 onderdelen al bovenaan in de stand van het omnium, maar voor het omnium moet je 4 sterke onderdelen rijden. Tijdens de afsluitende puntenkoers werd Kirsten nog van alle kanten aangevallen, maar ze sloeg alle aanvallen af en in de laatste sprint liet ze nogmaals zien wie de sterkste dame van het veld was. De gouden medaille was weer voor Kirsten Wild!!!

Het publiek genoot met volle teugen van deze schitterende topsport en deze avond bewijst maar weer dat er weinig gaat boven een mooie puntenkoers (als onderdeel van het omnium of als los onderdeel).

Klik hier voor meer foto’s van dag 3 van het WK baanwielrennen >>>


Geen categorie
Reageren is niet mogelijk.